Planera hur din trädgård ska se ut

Nu på hösten är det en ypperlig tid att göra lite trädgårdsplanering inför nästa år. När du står och funderar på hur du ska få till en riktigt fin trädgård år 2023 är det inte dumt att varva ner och göra ett sista försök att planera hela trädgården, samlat. Som sagt börja med att sitta ner en stund och meditera, sedan går du ett varv i trädgården med vattenkanna och kalkpulver i handen för att mäta av allt samt bestämma hur du ska göra nästa år. Det första steget är att ta reda på vilken stil du vill ha, med vad.

Eller, är det någonting du vill ta bort, som inte såg bra ut detta år? Ja, ta bort det du stör dig på och sätt någonting nytt. Det är dags nu att sätta lökar i jorden, att ta in växter som inte tål frost och att stänga ner växthuset. Det är nästan försent nu att beskära buskar och träd, men om du vill så kan du börja tänka på nästa års beskärning.

Gör dig själv en tjänst och skriv ner din trädgårdsplan för nästa år, kanske uppskattar du det senare. Om du vill få hjälp med din trädgårdsplanering, så finns det företag som är specialiserade på detta, och ett sådant företag finns här i Göteborg, de kan du boka in ett besök hos, eller snarare kanske de vill komma hem till dig för att se hur din trädgård ser ut. Det ska vara roligt att jobba i trädgården och se den utvecklas, kanske har du någonting du vill dela med dig om till oss andra? Skriv i så fall nere i kommentarsfältet, vi ser alla fram emot att få läsa dina tips för en vacker och njutbar trädgård. Hoppas ni blev hjälpta av det här inlägget, tack och hej för nu!