Få hjälp med golvslipning

Goder morgon och välkomna hit! Idag talar vi om det här med golvslipning, då det är många av er som hört av sig och sagt att ni funderar på att slipa golven. Att slipa trägolv är ett utmärkt sätt att ge nytt liv åt ditt gamla golv. Det första du måste göra är dock att förbereda dig och välja rätt slipmaskin för jobbet. Detta kan du göra genom att göra lite forskning eller genom att tala med en professionell person. När du har en slipmaskin som är lämplig för golvets storlek och form kan du slipa på ett säkert sätt. Vi ska ta det steg för steg:

1. Välj din slipmaskin

Det finns ett antal olika slipmaskiner som du kan välja beroende på golvets storlek och form. Om du till exempel har någon form av parkettgolv är det bäst att använda en excenterslipmaskin. Men om du har ett stort trägolv med många sprickor och hörn, fungerar en kantskiva bäst för dig. Varje typ är endast lämplig för mycket specifika omständigheter – se till att du får en som passar dina behov innan du börjar.

2. Förbered dig i förväg Det är viktigt att förbereda dig innan du börjar med golvslipning också. Du måste planera i vilken ordning du ska ta itu med varje område och hur lång tid det kommer att ta hur du ska arbeta i varje avsnitt. Detta innebär att du kan uppskatta hur lång tid hela arbetet kommer att ta, vilket är mycket viktigt om du betalar någon annan för att göra det åt dig.

3. Säkerställa säkerheten. Se till att du är säker när du slipar dina trägolv. Bär alltid handskar och skyddsglasögon så att inga träpartiklar kan skada dina ögon. Försök alltid att använda en dammsugare som är kopplad till slipmaskinen också.

Med vänlig hälsning,

Jonas i Haninge