Ett vackert staket

När man har en trädgård man vill rama in på ett snyggt sätt, då ska man sätta upp ett staket! Det finns många olika slags staket att välja på, och jag ska berätta om för och nackdelar med dem olika alternativen, sedan kommer jag även att länka till ett företag i Uppsala som är experter på detta.

De allra enklaste slags staketen är gjorda av plankor, man kan köpa långa lister med olika bredder som sedan skruvas fast i varandra. Normalt sett är de gjorda av trä men det finns också plaststaket eller metallstaket. En fördel med just trädestak är att det ser riktigt snyggt ut och det är dessutom relativt billigt

Men tyvärr har en del nackdelar med detta material. För det första är det ganska svårt att hålla dem snygga en längre tid, utan att man målar dem eller oljar in dem. Trä är ett material som syns mycket, så det kan kännas lite trist om man har dem rakt ut bland grannarnas. Så du kommer att få lägga ner en del jobb på underhåll.

På samma sätt som med trä, kan man även köpa staket av plast. Dessa har en del fördelar: de håller väldigt bra, de behöver inte repareras på samma sätt som dem i trä och det är lätt att sköta dem. En nackdel med plaststaketen är dock att de ser ganska plastiga ut, och många gillar inte hur det ser ut.

Slutligen finns det staket av metall också. Dessa kostar mer men håller lika länge som plaststaketen. Det är ett populärt val för den som vill ha ett staket som ska hålla länge och man kan välja mellan olika utseenden för att passa in dem i trädgården. Så det finns ganska många olika alternativ, du får fundera på vilket av dem som passar dig bäst!